



További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

A 13. század végén a Marco Polo Kína első küldetéséből az első balzsamokat (gyógynövénykivonatokat) hozza Európába.
Században a Hanza-bajnokságon keresztül az európai kereskedők miatt Európa-szerte és Oroszországban ismertté váltak a balzsamok.

A Kunze nevű gyógyszerész 1752-ben készítette el a híres Riga Black Balsam receptet. Az első balzsam (növényi kivonat) recepteket Rigában találták a 16. századból, azonban a gyógyszerészek nyilvántartása nem tartja a pontos dátumot.
Kunze Régészeti gyógyszerész 1737-ben vádolták, hogy a receptjeit felvették a fenti rekordokból. 1752-ben Kunze már ipari kötetben gyártotta híres italt.

1845 óta a fő termelő Albert Wolfschmidt
1860 - az első Grand Prix:

A hagyomány szerint a titkos receptet csak a szőlőmester és két tanítványa ismeri. A receptet 1939-ben teljesen elvesztették, amikor a német lakosság a szovjet megszállás előtt elhagyta Lettországot.
A második világháború után 5 év múlva a receptet a korábbi munkások közös erőfeszítéseivel gondosan helyreállították. Azóta a recept változatlan.

A Riga Black Balsam 24 természetes alapanyagból készült, köztük 17 növényt. A Riga Black Balsam összetett és sokoldalú ízét elősegítő összetevők közé tartoznak a közönséges gyökerek és gyógynövények, mint például Valerian, Wormwood, Black Pepper és Ginger, valamint ritka összetevők, mint például a gentian és a perui balzsam olaj.

A Riga Black Balsam formula utolsó összetevője maga a palack. Miután a gyógynövény infúziója lejárt, és a többi összetevőt hozzáadták, a kapott fekete folyékony szenvedély ugyanazon agyagpalackban palackozott, amelyet történelmileg erre a célra használnak.
Agyag természetes anyag, és az első hat hónapig a palackozás után a Black Balsam íze tovább fejlődik, mivel az összetevők kölcsönhatásba lépnek az üveggel.
 1913
1913 1920
1920 1927
1927 1927
1927 1938
1938 1940
1940 1960
1960 1990
1990 2005
2005