Kategóriák

paypal_logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

Balogh Péter Vatikáni - apostoli áldás 1985

Termék kód: [1O953/129]

26.000 Ft
e-mail ajánlás
Egyszerű keretben, üveglap mögött található Vatikáni áldás. Az üveglap mögött egy II. János Pál pápa színes kép, portré is található. Feliratok: SZENTSÉGES ATYÁNK A SIRACUSAI SZŰZRŐL NEVEZETT BALOGH PÉTER PIARISTA SZERZETES ÉS TANÁR PAPPÁ SZENTELÉSE ÉS ELSŐ SZENTMISÉJE ALKALMÁBÓL ALÁZATOSAN KÉRI APOSTOLI ÁLDÁSÁT ARCHIEPISCOPUS ELEEMOSYNARIUS SUMMI PONTIFICIS EX AEDIBUS VATICANIS 10.10.1985 Szárazpecsét: ELEEMOSYNARIA APOSTOLICA
0.925 kg
27.5 cm
35 cm

Apostoli alamizsna

Menjen a navigációhozMenjen a kereséshez
Szeretetszolgálati
vagy
apostoli alamizsnás dikasztérium
Dicasterium usitatio caritatis praepositum
seu
Eleemosynaria Apostolica
Az irgalmasság sajátos megnyilvánulása, és a szegények, kiszolgáltatottak és kirekesztettek választási lehetőségéből kiindulva a világ bármely pontján végzi a számukra segítő és segítő munkát a római pápa nevében, aki különös szükség vagy egyéb szükséglet esetén személyesen intézi a segélyek kiutalását ( Praedicate evangelium , 79)
Egyenesen 1906
Megváltozott név 2022. június 5
Almoner őszentsége Konrad Krajewski bíboros
Központ Francesco Mazzitelli atya FDP
Webhely Cortile Sant'Egidio, 00120 Vatikánváros
Hivatalos oldal www.elemosineria.va
catholic-hierarchy.org adatok
Szentszék  · Katolikus templom Római Kúria
dikasztériumai
Kézikönyv

Szeretetszolgálati Dikasztéria vagy Apostoli Alamizsna ( latinul : Dicasterium usitatio caritatis praepositum seu Eleemosynaria Apostolica ) a Római Kúria 16 dikasztériumának egyike .

Történelem  

Az alamizsnaadás eredete az egyház első századaira nyúlik vissza, amikor a pápa néhány diakónust nevezett ki, hogy alamizsnát osztjanak Róma szegényeinek. Ezt a tisztséget ezt követően a pápák egy vagy több családtagja gyakorolta különösebb hierarchikus vagy prelatikus méltóság nélkül, amelyet később adtak.

III. Innocent pápa (1198-1216) bullájában azt olvashatjuk, hogy az Almoner már létező pozíció volt. Az alamizsnát azonban formálisan X. Gergely pápa hozta létre a 13. században .

XIII. Leó pápaságától kezdődően ennek az intézménynek a feladata a pápai áldású pergamenek küldése, a pergameneket igénylők adományainak bevételét pedig a pápa karitatív tevékenységére fordítják.

2022. június 5-én , a Praedicate evangelium apostoli alkotmány hatálybalépésével felvette a „szeretetszolgálati dikaszteria” és az „apostoli alamizsnaadás” kettős elnevezést, és minden tekintetben a Római Kúria belső szervévé vált. 

 

Forrás: wikipédia