Kategóriák

paypal_logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

Egyiptomi Fathi Mahmoud porcelán dísztál

Termék kód: [0R591/X250]

12.000 Ft
e-mail ajánlás
Hibátlan állapotú, jelzett, szögletes formájú, hieroglifákkal díszített Fathi Mahmoud porcelán dísztál, dísztányér. Alján jelzés: PATE ET ÉMAIL LIMOGES FONDÉ EN 1942 SCULPTURE FATHI MAHMOUD MADE IN EGYPT
1.265 kg
31 cm
31 cm
 
 

Egy művész egy látással

Egyiptomban született 1918-ban Fathy Mahmoud egyike volt Egyiptom legjelentősebb művészeinek. 1938-ban a Kairói Iparművészeti Főiskolán diplomázott a szobrászat és a belsőépítészet területén. Leleményes művészi tehetsége és művészi filozófiája a kiemelkedő termelékenység oka volt. Stúdiójában, ahol Fathy Mahmoud végzett legtöbb munkáját, valójában Kairó legnagyobb bronzöntő műhelye volt.

Fathy Mahmoud volt a modern művészet és design bajnoka; ő volt egyike azon kevés művészeknek, akik egykor Egyiptomban átvette a modern minimalista tervezés esztétikai követelményeit. Ráadásul harcművész volt, és nem korlátozta magát a tiszta művészi kreativitásra, hanem szenvedélyesen megpróbálta az embereket megfelelően érinteni és élénken megtapasztalni a művészi alkotást. Ez a megközelítés tükröződik a mottóban, melyet "A művészet az emberek millióiért" formában hoz.

Hatalmas művészeti alkotása egész Egyiptomban, sok város útjain és tereken találkozhat; Ezen kívül falpanelek, amelyek teljes mértékben bizonyítják nagy tehetségét, hogy díszítik Egyiptom legfontosabb épületeit, egyetemeit és műemlékeit.

Fathy Mahmoud első díjat kapott a különböző helyi és nemzetközi versenyek szobrászati ​​munkáihoz. Ezenkívül az 1958-ban Brüsszelben megrendezett 1958-as nemzetközi kiállításon a második legnagyobb díjat nyerte el a legnagyobb faragott falpanel számára.

Fathy Mahmoud elképzelése szerint a művészetnek tükröződnie kell különböző iparágakban, nevezetesen a modern acélszerkezetekben, az építészetben és a belsőépítészetben. Az egyik úttörő egyiptomi ipari tervezőként segítette az egyiptomi társadalmat az ipari formatervezés korszakában.

Ezért létrehozott egy irodát építészmérnöki és egy gyár modern bútorok (Bútor az életkor). Művészi elképzeléseinek és alkotásainak továbbterjesztése érdekében 1942-ben alapította meg Kairó első kerámiatermelő gyárát.

Az utóbbi időben Fathi Mahmoud megalapította az egyiptomi német porcelángyár alapjait, amely az egymást követő nemzedékeken folytatta elképzeléseit a "Művészet milliók emberére".

 

 

Forrás: www.egyptianporcelain.com