Kategóriák

paypal_logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

Régi Herceg Novi Savina kolostor kerámia fali tányér

Termék kód: [1B059/X067]

4.800 Ft
e-mail ajánlás
Régi, hibátlan állapotú, kézzel festett kerámia falidísz, kerámia tányér. Falra akasztási lehetőséggel rendelkezik. Felirat: HERCEG NOVI MANASTIR SAVINA
0.185 kg
16.5 cm

Savina kolostor


Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez


Koordináta: 42 ° 27 '12,5 "SG Š, 18 ° 33' 18,2" IGD

Savina kolostor

A Savina kolostor a Herceg Novi mellett található , és buja mediterrán növényzetben készül, Montenegró északi partjának egyik legszebb részén. A kolostor három templomból áll: a Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele kicsi temploma, a Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele nagy temploma és a Szent Száva temploma, amely után a kolostor elnevezést kapott.

A Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele kicsi temploma nagyon kicsi, csak tíz méter hosszú és hat méter széles. Valószínűleg 1030- ból származik , bár ez a legrégebbi mű, amelyben a kolostor 1648- tól megemlül . évben. A rekonstrukció kezdődött a késő 17. és a megérkezés menekültek szerzetesek a kolostor Tvrdoš ( Hercegovina ), és befejeződött 1831 . évben.

A kolostorban van egy nagy számú emlékek származó időpontjában Nemanjic (emlékek a császárné Helena , a keresztség a Szent Sava ), beleértve azokat át a kolostor Tvrdoš.

A Szent Sava temploma, amely Szent Sava és a kolostor komplexumán kívül épült. A Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele nagy temploma 1777 és 1799 között épült, és Foretic Nikola mester építette Korcula- szigetről .

Forrás: wikipedia.hu