Kategóriák

paypal_logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

Paul de Redder : Alnwick castle

Termék kód: [1N133/112]

12.000 Ft
e-mail ajánlás
Papír rézkarc barna keretben üveglap mögött. Akasztási lehetőséggel rendelkezik. Jelzés balra lent: ALNWICK CASTLE PAUL DE REDDER
0.665 kg
25 cm
39 cm

A kép mérete keret nélkül: 23 x 37.5 cm

Alnwick kastély

Alnwick kastély
Alnwick , Northumberland
Alnwick kastély az Egyesült Királyságban.jpg
Alnwick kastély
Alnwick kastély Northumberland területén található
Alnwick kastély
Alnwick kastély


Tulajdonos Northumberland 12. hercege

Épült 11. század
 
Műemlék épület – I. fokozat
Hivatalos név Alnwick Castle A kastély, az istállóudvar és a fedett lovasiskola, beleértve a West Wall of Riding School-t




Az Alnwick Castle egy kastély és vidéki ház Alnwickben , az angol Northumberland megyében Northumberland 12. hercegének székhelye , a normann hódítás után épült , és többször felújították és átalakították. Ez egy I. fokozatú műemlék épület , jelenleg Ralph Percy, Northumberland 12. hercege és családja otthona . 2016-ban a kastélyt évente több mint 600 000 látogató fogadta a szomszédos Alnwick Garden látványosságával kombinálva. 

Jelenlegi használat 

Az Alnwick-kastély főbejárata

A jelenlegi herceg és családja a kastélyban lakik, de csak egy részét foglalják el. A kastély egész nyáron látogatható. A Windsor Castle után Anglia második legnagyobb lakott kastélya. A Historic Houses Association szerint Alnwick még mindig a tizedik leglátogatottabb impozáns otthon Angliában , 2006-ban 195 504 látogatóval. Ez a szám jelentősen nőtt a következő évtizedben.

A második világháború alatt Newcastle Church High School for Girls-t kiürítették az Alnwick kastélyba. A háború óta a kastély részeit továbbra is két másik oktatási intézmény használta: 1945-től 1977-ig Alnwick College of Education néven, tanárképző főiskolaként; és 1981 óta a St. Cloud State University of Minnesota fióktelepe, amely a nemzetközi tanulmányi program részét képezi. 

A kastély három kerületi tornyájában különleges kiállítások találhatók. Poster Tower, valamint Northumberland hercegeiről és a régészet iránti érdeklődésükről szóló kiállításon Pompeii freskói , ókori Egyiptom emlékei és római -brit tárgyak találhatók A Constable's Tower olyan katonai kiállításoknak ad otthont, mint a Percy Tenantry Volunteers kiállítás, ahol helyi önkéntes katonák neveltek fel, hogy visszaverjék Napóleon 1798–1814 közötti időszakban tervezett invázióját . Az Abbot's Tower ad otthont a Royal Northumberland Fusiliers ezredmúzeumának . 

A kastély iránti közérdeklődés növekedését váltotta ki, hogy a Harry Potter- filmekben a Roxfort külsejének és belsejének kiállásaként használták A filmekben való megjelenése segített formálni a közvélemény képzeletét arról, hogy milyennek kell lennie a kastélyoknak. Állapota eltér az ország romos, lakhatásra alkalmatlan kastélyainak túlnyomó többségétől. 

Forrás: wikipédia