Kategóriák

paypal_logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

Juhász Miklós : Muskátlis ablak 2004

Termék kód: [1G844/090]

52.000 Ft
e-mail ajánlás
Olaj farost festmény hibátlan aranyozott keretben. Azonnal falra akasztható, ajándékozható állapotban. Jelzés jobbra lent: JUHÁSZ M. Hátoldalán címke, rajta felirat: JUHÁSZ MIKLÓS MUSKÁTLIS ABLAK (2004)
1.535 kg
59 cm
49 cm

A kép mérete keret nélkül: 49.5 x 39.5 cm

 "...több mint 30 évig voltam a Hungaroton hanglemezgyártó vállalat szerkesztő grafikusa. Ez idő alatt nagyon sok hanglemez és CD, sőt DVD borítójának tervezése volt a feladatom. Ez azt jelentette, hogy alkalmazkodnom kellett az elhangzó műhöz, szerzőhöz, vagy az előadóhoz és nem utolsó sorban a borítón megjelenő képhez, fotóhoz, festményhez.
A festés számomra a szabadságot jelentette abban az értelemben, hogy magam határoztam meg, hogy miről és mikor festek és csak egyetlen dologhoz kellett alkalmazkodnom, a saját élményeimhez. Grafikai munkásságomhoz hozzásegítettek képzőművészeti tanulmányaim Képzőművészeti Gimnázium továbbképzője, legkedvesebb mesteremmel Basilides Barnával), reklámszakmai képesítésem de nem utolsó sorban zenei tanulmányaim ének szakon. Az, hogy 25 éven keresztül a Budapesti Kórus tagja voltam, segítséget adott abban, hogy nemcsak elméletben tudtam azonosulni a feladatokkal, hanem aktív muzsikus szemével néztem azt. Így aztán mind a képzőművészet, mind a zeneművészet végigkisérte egész életemet – igazán szerencsésnek mondhatom magam, azt csináltam, amit szerettem. Hogy grafikai tevékenységem is aktív maradjon, évek óta megtisztelő feladat a számomra, hogy én lehetek a mohorai Tolnay Klári Emlékház tervező grafikusa."

Juhász M. Miklós (1943) 

 

Forrás: http://juhaszmmiklos.hu/miert_festek.htm