Kategóriák

paypal_logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

OVOMALTINE tápszeres fém tégely pléhdoboz

Termék kód: [0P878/X066]

7.800 Ft
e-mail ajánlás
Régi tápszeres fém doboz, pléh doboz. Oldalán felirat: POMPÁS AZ OVOMALTINE HIDEGEN VAGY MELEGEN Alján felirat: DR. WANDER
0.26 kg
21 cm
12 cm

Történelem:

Az Ovaltine-t Bernben, Svájcban fejlesztették ki , ahol eredeti neve Ovomaltine (a petesejtből , a tojásból és a malátábóleredő latin eredetű , amely eredetileg fő összetevője volt). Nem sokkal a találmányt követően a gyár Neuenegg faluba , néhány kilométerre Berne-től nyugatra, ahol még gyártják.

Az Ovomaltint 1909-ben exportálták Nagy-Britanniába; a védjegybejelentési kérelem nevének helytelen elírása szükséges idézet ] miatt az angol nyelvű piacokon az Ovaltine -re rövidített név lett Kings Langleyben egy gyár épült , amely az Egyesült Államokba is exportálta. 1915-ben az Ovaltine-t az Illinois-i Villa Parkban gyártották az amerikai piacon. Az Ovaltine-t később gyártották Peterborough-ban , Kanadában. [2] [3]

Eredetileg csak "kakaóval ízesítve" maláta, tej, tojás keverékéből álló reklámként a formuláció az évtizedek során megváltozott, és ma már számos receptet adnak el a világ különböző részein.

A népszerű csokoládé-maláta verzió egy por, amelyet ital vagy ital meleg vagy hideg tej formájában kevernek össze A malátaOvaltine (kakaó nélküli változat) és a Rich Chocolate Ovaltine (malát nélküli változat) is elérhető néhány piacon. Az Ovaltine csokoládé bárok , csokoládé húsvéti tojások, parfait, sütemények és reggeli gabona formájában is elérhető volt , ahol ez az egyetlen márkanév, amely összeköti a gabonaféléket a csokoládéval.

Az Ovaltine gyártotta a PDQ Chocolate Flavor Beads, a PDQ Choco Chips és az Eggnog flavored PDQ-t is, amelyek már nem állnak rendelkezésre. Ezek az italkeverékek nagyon népszerűek voltak az 1960-as évektől az 1980-as évekig. Az Ovaltine 1996-ban megszüntette a PDQ termékeket.

Forrás: wikipédia