Kategóriák

paypal_logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

Régi svéd bőrrel bevont fém gyufatartó

Termék kód: [0R186/X024/15]

4.400 Ft
e-mail ajánlás
Régi, kisméretű, bőrrel bevont fém gyufatartó, gyufásdoboz tartó. Elején fémből készült plakett, mely a svédországi Hälsingborgban látható Kärnan tornyot ábrázolja. A bőr réteg az egyik sarkánál sérült. Felirat: KARNAN HÄLSINGBORG
0.011 kg
4.5 cm
3.5 cm

Kärnan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a cikk egy svéd toronyról szól. A Mahabharatha epikus karakterhez lásd Karna . A hullámvasúthoz lásd a magot (hullámvasút) .
Kärnan
Helsingborg
Kärnan
Kärnan
A mag Skåne-ban található
Kärnan
Kärnan
koordináták 56,048321 ° N 12,697485 ° E
vonzerő erőd
A webhely információi
Nyílt 
a nyilvánosság számára
igen
A webhely előzményei
épült 14. század

A mag ( svéd kiejtés:  [ɕæːɳan] , dán : A mag , mind szó szerint a The Core ) egy középkori torony Helsingborgban , a Scania- ban, Dél- Svédországban . Ez az egyetlen megmaradó rész egy nagyobb dán vár som, alongwith a várat Kronborg a szemközti az a hang , szabályozható a bejáratot között a Kattegat és a Hang és yderligere délre a Balti-tengeren . [1]

 

 

Történelem szerkesztés ]

A Helsingborg erőd eredete vitatható, de a dán legendák eredetét a legendás Fróði király uralkodóvá teszi . A férfiak számára a harcot nem szabad használni. A dendrokronikus társkeresés azt mutatta, hogy a mag épült az 1310-es években, amikor Dániel Eric VI dán király volt. Ez volt betragtet de vigtigste vár Dániában, és szerves része volt a védelme felett a szoros közötti Scania és Zélandon .

Ez átadták két Svédország alongwith a többi Skåneland részeként Szerződés Roskilde 1658-ban a várat visszafoglalták dán erők 1676 során Scanian háború , és elfog ünnepelte repülő óriás Dánia lobogója fölé. Ez a zászló később elfogták a svéd hadsereg és őrzi a Hadtörténeti Múzeumban ( Armémuseum ) a stockholmi . Az erőd 1679-ben visszatért a svéd kormányhoz a Lund -i szerződéshez . Svédország károly XIelrendelte, hogy a legtöbbet lebontották, attól tartva, hogy túlságosan ki volt téve a Dániából érkező döglött támadásnak. Az utókor számára csak az ősi középkori toronymag volt. A torony továbbra is mérföldkőnek bizonyult az Øresund-n keresztül történő hajózáshoz.

Restaurálás szerkesztés ]

A várat 1893-94-ben kezdték meg, Oscar Ferdinand Trapp, svéd üzletember és mérnök (1847-1916) utasításai szerint. Építész visszaállítását Joseph Heller Alfred Ström (1863-1931), Helsingborg város építésze 1903 két 1928 Målsettingen helyreállítása volt két helyreállítása, til grad lehetséges, a megjelenése a szerkezet gyűlölet alapján a legrégebbi ismert középkori illusztráció. Az épület megrázkódtatása ezekből a javításokból származik.

Forrás: wikipedia