Kategóriák

paypal_logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

LINZ domború városképes falidísz

Termék kód: [0G079/X099]

4.500 Ft
e-mail ajánlás
Hibátlan állapotú, fa hatású falra akasztási lehetőséggel rendelkező osztrák falikép, falidísz. Rajta városkép, főtér plasztikus díszítés. Felirat: LINZ
0.67 kg
30 cm
16.7 cm

A város szívében elhelyezkedő Hauptplatz közvetlenül a Duna mellett helyezkedik el. A 220 méter hosszú és60 méter széles tér közepén található a Szentháromság-szobor. Magán a területen 1200 óta nemigen történtek nagyobb átalakítások, csak apróbb felújítások. A területet körülölelő házak reneszánsz és a barokk stílusban épültek, s e zárt tér Európa egyik legnagyobbjának számít. A zártságot csak a Duna látványa oldja fel, mely mintegy megtöri a "doboz" hatást.

 

Linz főtere (Flickr by Kakadu)
 
A tér központjában helyet foglaló szobrot 1716-ban emelték, melyet szoktak pestisoszlopként is emlegetni. A26 méter magas oszlop tetején aranyozott alakok találhatóak. A tér másik nevezetessége a Városháza, mely keleti oldalán magasodik. A Hauptplatz-zal ellentétben 1659-ben átalakították. A keleti oldal épületei mellett érdemes megtekinteni a nyugati oldalon épített Freichtingerhaus-t, melynek barokk homlokzata és árkádos udvara vonzza a kíváncsi tekinteteket. Az északnyugati sarok fő látványossága a Neue Galeriea, amiben múlt századbeli közép-európai festők alkotásai találhatók meg.

 

Forrás: http://www.linz.hu/latnivalok