Kategóriák

paypal_logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

Zajácz Tamás bőrdíszmű falikép 24,5x18,5 cm

Termék kód: [0Z142/030]

23.000 Ft
e-mail ajánlás
Jelzett, szép állapotú, iparművészeti bőrdíszmű, falikép. Hátoldalán bélyegző: ZAJÁCZ TAMÁS BŐRMŰVES LENINVÁROS
0.41 kg
24.5 cm
18.5 cm

 

Zajácz Tamás 1952-ben született Nyíregyházán, Sárospatakon nőtt fel, Miskolcon érettségizett. A bőrművességgel főiskolai tanulmányai alatt ismerkedett meg. Egyedi bőrmegmunkálási eljárására az Országos Találmányi Hivatal szabadalmi oltalmat adott. Ebből a tevékenységéből új kifejezések születtek és honosodtak meg: a BŐRKÉP, a TESTPLASZTIKA, a BŐRFESTMÉNY és a BŐRPORTRÉ.

1980 óta rendszeresen kiállít hazai és külföldi galériákban, részt vesz nemzetközi képző- és iparművészeti bemutatókon. Alkotásai megtalálhatóak középületekben, szállodákban, üzlet- és irodaházakban. Tiszaújvárosban él és dolgozik. Vezetésével itt működik a Bőr-Art Bőrművészeti Kft. és az Ártér Galéria, melyben legújabb alkotásait mutatja be. Munkásságát Tiszaújváros képviselő testülete Pro Urbe címmel ismerte el. 2006-ban a debreceni Holló Alapítvány Holló László díjjal tűntette ki. 2013-ban B.-A.-Z. megyében Prima Díjas Képzőművész kitüntető címet kapott.

A nevével fémjelzett itthon és külföldön egyedülálló bőrmegmunkálási technológiát a 70-es években kezdte el kikísérletezni. A kiindulás a spanyolországi Cordoba városának évszázados viaszt alkalmazó eljárása volt, ezt fejlesztette tovább korunk anyagait felhasználva. Az eredmény egy különleges ragasztó lett, mely előbb plasztikussá, könnyen alakíthatóvá teszi a speciálisan előkészített és kiválasztott bőrt, majd stabilizálja, merevíti a kész formát. Így jön létre a BŐRKÉP. Első témáit a természetből merítette a faágak változatos finom formáit alakította át bőrplasztikává, majd a női test szépségét örökítette meg e sajátos technológiával. Legújabb újításával fotokémiai úton fényképeket tud átültetni a bőr pórusai közé, majd kézzel ad hozzá egyedi formát és struktúrát, így készül a bőrportré.

„A bőr egy idős az emberiséggel, hiszen előbb fedte az ember állatbőrrel a testét, mint textillel, előbb írtunk bőrre, mint papírra és a modern mai tárgyaink között még mindig megbecsült nemes anyag a bőr, legyen az nyereg, cipő, kabát, táska vagy BŐRKÉP lakásunk falain.”

Forrás: zajacz.hu