Kategóriák

paypal_logo

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

További információért, kérjük, hívja a +(36 30) 1999-441 telefonszámot.

Retro borostyánsárga női VIENNALINE dioptriás szemüveg

Termék kód: [1N875/X300]

6.800 Ft
e-mail ajánlás
Használt, retro keretes dioptriás női szemüveg. Feliratok: FRAME GERMANY 1257 11 54 21 OPTYL VIENNALINE
0.055 kg

Fej szélessége: 13.5 cm Szár hossza: 12.5 cm

A Viennaline Glasses-ről és az Australian Optyl Company-ról

A bécsi szemüvegeket Ausztriában tervezték, és egyedülállóan megtestesítették a hidegháborús Európa művészi stílusát. Wilhelm Anger 1956-ban alapította a Carrera sportszemüveget gyártó céget. Az Anger kifejlesztette az Optylt, egy speciális műanyagot, amely könnyű, hipoallergén, és hő hatására illeszthető az egyéni viselő arcára. Ennek az anyagnak a sikere végül arra késztette Angert, hogy átnevezze a céget Optylnek.

Anger felvette a fiatal tervezőt, Udo Proksch-t, miután Proksch megnyerte az Optyl által kiírt versenyt. Proksch gyorsan a Viennaline márkájú szemüveg élére került. A nevet az osztrák város, Bécs tiszteletére választották, amely a művészetek és a kultúra központja volt, de a hidegháború felerősödésével a kémkedés gócpontja is.

A Proksch avantgárd dizájnja, amelyet az innovatív Optyl anyag tette lehetővé, gyorsan elterjedt. A korai stílusok a következők voltak:

  • Gigi – Macskaszem stílus nőknek, a Gigi szemüveg vastag, fekete kerete Optyl anyagból készült. A Viennaline kevesebb díszítést használt, mint a többi 1950-es és 60-as évekbeli macskaszem keret, de gyorsan népszerűvé vált, és több mint 15 millió képkockát adtak el.
  • Alt-Wien – A Viennaline második modellje, az Alt-Wien (jelentése: „Régi Bécs”) olyan női stílus volt, amely a klasszikus bécsi stílust hangsúlyozta.
  • Pillangószemüveg – A pillangószemüveg hasonló a macskaszem formájához, de szélesebb és kevésbé hosszúkás lencsékkel.

A Viennaline az 1960-as években népszerűsítette a macskaszem stílust is, majd az 1970-es és 80-as években a hangulatos dizájn felé mozdult el, nagy lencsékkel, egyedi formákkal és merész színekkel. Férfi és női szemüvegeik nem hasonlítanak a manapság megtalálható vintage stílusokhoz.

Forrás: https://www.eyeglasseswarehouse.com/viennaline.html